Kalaja Argjirose

Gjirokaster

Përshkrimi i biznesit:

Kështjella, e cila padyshim është një nga strukturat më madhështore të qytetit, ulet në një blloqe shkëmbore me qytetin që shtrihet rreth tij. Ajo ofron pamje spektakolare të luginës së Drinos dhe maleve përreth. Kalaja ka pësuar ndryshime dhe ndryshime të ndryshme gjatë rrjedhës së shekujve: Fortifikatat e para të mëdha u ndërtuan nën despotët e Epirit në shekujt XII dhe XIII. Pas pushtimit osman të fund të shekullit të 14-të, përmirësimet më të mëdha u bënë rreth vitit 1490 nga Sulltan Bejzid II. Nga 1811, guvernatori osman Ali Pasha i Tepelenës shtoi shumë elementë, duke përfshirë kullën e orës në anën lindore. Ai gjithashtu përfundoi forcimin e zonës së plotë të blloqeve. Përveç kësaj, ai ndërtoi një ujësjellës për të sjellë ujë në kështjellë nga distanca prej më shumë se 10 km nga malet përreth. Që nga koha e Ali Pashës, kalaja ka rënë në gjendje të keqe. Në vitet 1930 ajo u ridizajnua si një burg nga italianët me kërkesë të mbretit Zog, dhe u mbyll në vitet 1960.

Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Orari:

prill-shtator 09:00 deri 19:00,
tetor-mars 09:00 deri 17:00

Informacion shtesë: