Museu Etnografik

Gjirokaster

Përshkrimi i biznesit:

Muzeu etnografik ndodhet në lagjen Palorto, që është distrikti më i mirë i ruajtur në qytetin e vjetër të Gjirokastrës. Muzeu Etnografik qëndron në vendin e shtëpisë së Enver Hoxhës, diktatorit komunist të Shqipërisë nga viti 1944 deri në vitin 1985. Ndërtesa e muzeut u ndërtua në vitin 1966 pasi shtëpia origjinale u shkatërrua nga zjarri. Rindërtimi u projektua si një model i shtëpisë tradicionale të Gjirokastrës me shumë karakteristika klasike të njohura për t’u kopjuar nga shtëpi të veçanta në të gjithë qytetin. Nga viti 1966 deri në vitin 1991 ndërtesa shërbeu si Muze Antifashist. Në 1991 ekspozitave nga Muzeu Etnografik i mëparshëm u zhvendosën në këtë hapësirë. Shtëpia ka katër kate, të gjitha të cilat janë të hapura për publikun.
Dhomat janë të rregulluara siç do të ishin përdorur në të vërtetë dhe janë zbukuruar me sende shtëpiake të shumta, me kostume folklorike dhe artefakte kulturore tipike të një familjeje të pasur tregtare të Gjirokastrës ose administratorëve otomanë që jetonin në shekullin e 19-të.

Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Orari:

April to September 08:00 to 12:00 and 16:00 to 19:00 daily
October to March 08:00 to 16:00 Wednesday to Sunday (closed Monday and Tuesday)

Informacion shtesë: