Gryka e Kelcyres

Permet

Përshkrimi i biznesit:

Kjo grykë ka një formim shkëmbor shumë të vecantë ku lumi Vjosa pushon midis dy maleve me një gjatësi maksimumi 1 km dhe me burime kristal që derdhen në Vjosë duke krijuar ujëvara me një bukuri të rrallë. Në dalje të grykës gjendet një qendër e vogël e banueshme, Këlcyra, me origjinë nga një fshat i vogel ilir të shekullit të V para erës së re. Vetëm 1 kilometër nga Këlcyra, mbi shpatin e malit Dhëmbel, gjendet shpella e Petranikut me një thellësi 300 metra.

Share
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  5
  Shares

Informacion shtesë:

Kategoria:
Paketa: